Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Detoxkoekjes

Koekjes, ik mis jullie zo.. Dat is toch echt een nadeel van het detoxen, geen koekjes en geen chocolade. Gelukkig ben ik alweer bijna op de helft (wat gaat de tijd toch snel!) en daarbij kick ik af van mijn lichtelijke suikerverslaving. Een fijne bijkomstigheid! Om helemaal goed af te kicken ga ik komend weekend een sapkuurtje doen (spannend!). Ik heb dit nog nooit gedaan en heb het stiekem altijd al willen proberen, dus dit weekend ga ik de uitdaging aan! Allereerst om te kijken of het mij lukt om de dag door te komen met alleen maar sapjes, daarnaast om te kijken wat het effect is op mijn lichaam. De sapjes krijg ik van DetoxBox, die de hele kuur hebben samengesteld en dus hoef ik daar verder niet aan te denken… Komend weekend een uitgebreid verslag! De komende dagen zullen deze lekkere koekjes dus moeten nog even wachten, maar mocht je tijd over hebben dan weet je wat je te doen staat. 😉

Dit is trouwens een vrij basic recept en je kunt de koekjes steeds naar smaak (en met wat je in de kast hebt) aanpassen. De volgende keer maak ik ze denk ik met abrikoos, rozijntjes en misschien wat stukjes noot. Of stukjes cacaobonen? Verder wil ik ze een keer met andere glutenvrije vlokken bakken, aangezien boekweit niet helemaal mijn favoriet is. Al is havermout ook een simpele vervanger, wanneer je dit al in huis hebt. De eerste en de tweede portie zijn ondertussen alweer op. Geloof mij, het gaat snel! Vers zijn ze het allerlekkerste, daarna kun je ze voor 2-3 dagen in een afgesloten bakje bewaren.

Nodig voor ±20 stuks:
Geïnspireerd op het recept van Chocolate & Zucchini.
Bereidingstijd: ±25 min.

2 rijpe bananen
1 ei
35 gram kokosolie
100 gram boekweitvlokken (of havermout)
50 gram amandelmeel
50 gram gedroogde abrikozen (of ander gedroogd fruit)
2 el geraspte kokos
1 el sesamzaadjes (of chia zaadjes)
snuf bakpoeder
snuf zeezout

Verwarm de oven voor op 180 graden en haal alvast een bakplaat uit de oven met daarop een bakpapiertje.

In een ruime kom prak je de banaan met een vork. Voeg hieraan de zachte kokosolie en het  ei. Roer goed door. Het maakt niet uit als er nog wat stukjes in zitten. Voeg er vervolgens de boekweitvlokken, amandelmeel, stukjes gedroogde abrikoos, sesamzaadjes, bakpoeder en een snuf zout bij, en roer alles goed door.

Gebruik twee theelepeltjes om het beslag op de bakplaat te scheppen; geef de koekjes wat ruimte om groter te worden. Druk het beslag iets plat en zet in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot ze hard zijn geworden en licht gebruind. Verplaats naar een rekje om af te koelen.

7 Discussions on
“Detoxkoekjes”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close