Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Dertig Dagen Detox

appel hart

Het is tijd voor een detox! Niet gelijk wegklikken nu ;) . Geen zorgen; ik ga niet alleen maar sapjes drinken of me beperken tot 1 maaltijd per dag. Het is een periode om even op jezelf te letten,  ontspannen en vooral gezond eten!

Wat houd dertig dagen detox in? Ik volg de regels van Jacqueline van Lieshout. Je mag nog steeds eten en drinken (echt!), maar er zijn wat dingen die je voor 30 dagen uitsluit, zoals: gluten, koemelkproducten, ei, vlees, suiker, cafeïne, alcohol en voorverpakte producten. Een groot voordeel is dat je niet vast aan een schema of hoeveelheden en dat is erg fijn. Je mag eten zoveel je wilt, als het maar binnen de richtlijnen valt.

Nu lees je dit en misschien vraag je je dan af: wat mag je nog wel? Geloof me, genoeg. Denk aan deze heerlijke groene bonen salade met pecorino, dit leuke recept uit het tempelkookboek (die vol staat met ideeen, mocht je aan de detox beginnen), iets Italiaans of juist Aziatisch. Genoeg om uit te kiezen! Met als resultaat: een fris hoofd, mooie huid, glanzend haar, geen suikerdips, wat kilo’tjes minder en hallo concentratievermogen! Na zo’n detox ervaar je pas hoeveel eten eigenlijk met je doet en eigenlijk kan ik niet wachten om te beginnen.

Let op: het is geen dieet! Ik wil er (en ga er) niet van afvallen. Let wel, mocht je een slecht eetpatroon hebben, dan val je meestal wel af omdat je meer pure producten gaat eten! Het is altijd even handig om bij je huisarts om advies te vragen voordat je begint.

Ondertussen heb ik de detox meerdere malen gevolgd en dus vind je hier verschillende blogs over.

Dertig Dagen Detox

Detox dagboeken
Week 1
Week 2
Week 3
Week 4
After detox

Close