Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

De ultieme “puffy” pancakes

Voor vandaag de allerlekkerste pannenkoekjes naar recept van Yvette van Boven. Wie houdt er nu niet van pannenkoeken als zonnig ontbijtje?  Zoals Yvette in haar boek zo leuk omschrijft: “Als wij een kater hebben (dat gebeurt natuurlijk bijna nooit) maken wij deze pancakes in de late morgen. Ik weet het: er bestaan honderden recepten voor pancakes, maar dit is echt Het Ultieme Recept. En u weet het: ik lieg nooit.”

Het recept heb ik zelf iets aangepast, door de suiker eruit te laten en amandelmelk gebruikt in plaats van gewone melk, maar hieronder staat het originele recept. Om onwijs van te genieten op een luie zondagmorgen. Hier schreef ik meer over het kookboek! De foto is gemaakt door Oof Verschuren.

Nodig voor ongeveer 20 stuks:
250 gram bloem
snuf zout
20 gram bakpoeder
1 eetlepel suiker (al heb ik deze eruit gelaten)
100 gram boter, in klontjes + extra om in te bakken
350 ml melk
1 tl vanille-extract, van goede kwaliteit
2 eieren, losgeklopt

200 gram frambozen
200 ml crème fraîche
Optioneel : witte basterdsuiker om erover te strooien.

Meng in een grote kom de bloem met het zout, het bakpoeder en evt de eetlepel suiker. Smelt ondertussen de boter in de melk in een steelpannetje op het vuur. Voeg de vanille daaraan toe.

Giet het warme melk-botermengsel al kloppend bij de bloem, tot er geen klontjes meer zijn. Klop dan de eieren erdoor.

Verhit een klontje boter in de koekenpan, giet met een soeplepel 3 lepels beslag in de pan, allemaal iets uit elkaar, zodat je 3 kleine pannenkoekjes krijgt. Keer ze na 3 minuten om, of wanneer er gaatjes in het oppervlak ontstaan, en bak ze nog een minuut of 2 aan de andere kant.

Serveer met de frambozen, crème fraîche en wat witte basterdsuiker.

7 Discussions on
“De ultieme “puffy” pancakes”
    • Ik kan ook zo genieten van deze pancakes in het weekend. Yumm! Bedankt voor je berichtje en super dat ze zo in de smaak zijn gevallen! 😀

  • Zowel een kennis als ik maakten het recept, en in beide gevallen ging het op dezelfde manier mis: bij het mengen van het warme melk/botermengsel en de bloem ontstond een loodzware kleverige deegmassa die nog het meest aan een opstijvende kaasfondue deed denken. Ik heb nog extra melk toegevoegd, maar helpen deed dat niet. Iemand enig idee wat er mis ging? Ik hoor het graag!

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close