Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

De Franse keuken van Rachel Khoo

Bloggen is best leuk; soms heel erg leuk zelfs. Een tijdje geleden ontving ik een uitnodiging in mijn mailbox voor een kookworkshop met Rachel Khoo. Eh ja, Rachel Khoo! Die Londense met dat ieniemienie keukentje in Parijs, haar eigen kookprogramma en kookboeken zoals Chez Rachel. Rachel maakt geen kookboeken vol gezonde recepten, maar gewoon pure ingrediënten en weinig fratsen. Ik ben niet vaak ‘fan’ van iemand, maar voor Rachel maak ik een uitzondering. De recepten zijn goed, ze lukken elke keer, is niet moeilijk om te maken (ondanks dat het soms zo lijkt) en vooral eigenlijk gewoon heel erg lekker. Niet geheel onbelangrijk!

Rachel Khoo Beginspiration

Vorige week gingen we met een heel groepje ‘foodies’ aan de slag. De workshop werd georganiseerd door Monique (van Culy.nl), Uitgeverij Kosmos en werd gegeven door Rachel zelf (natuurlijk). Gedurende de middag maakten we gerechtjes uit haar nieuwe kookboek: Mijn Franse keuken. Een ontdekkingstocht door Frankrijk captured in een boek. We gingen direct aan de slag met het recept voor ‘Sables aux fromage et tomates‘. Heerlijke zandkoekjes van kaas met verse tomaat en oregano. Ondertussen praat (en lacht) Rachel met veel enthousiasme over haar ervaringen, haar inspiratie voor recepten en haar liefde voor kaas. Haar leuke uitspraken, ‘I had a boyfriend, but broke up very quickly, because I found out he did not like cheese‘, maken je al gauw aan het lachen. Later maken we verschillende hartige en zoete pinchos; hapjes op stokjes. De stokjes versierde Rachel in haar boek met strikjes en stofjes, super leuk, ‘Or you can choose the minimalistic version‘ terwijl ze de niet versierde prikkers omhoog houdt.

RachelKhoo5

Natuurlijk had ik vele vragen voor haar! Is de keuken waar je filmt echt van jouw? ‘Ja! Het is klein, maar ze heeft er alles wat ze nodig heeft’. Waar ga je het allerliefste eten in Parijs? Rachel vertelde dat dit erg verschilt, maar gelukkig vind je een lijstje met haar favorieten op haar website. Wie maakt de mooie tekeningen in je boek? Dat doet ze zelf.

Wat staat er op mijn planning om binnenkort te maken uit haar nieuwe kookboek? Op mijn lijstje staat sowieso de tarte tatin met wortel uit de Bordeaux, pittige aubergine frites met couscous uit het Baskenland, blini’s met snijbiet en ingemaakte citroen uit de Provance, de karameltaart met boekweit en walnoten uit Lyon en de boterkoeken met rode bessen uit Bretagne. Om maar wat op te noemen.. 😉 De koekjes die wij in de workshop maakten zijn ook echt een aanrader, super simpel om te maken en onwijs lekker. Nieuwsgierig naar haar boek? Bekijk hier alvast een kleine preview met wat heerlijke recepten uit haar boek.. 🙂

foto met rachel

Rachel Khoo — Mijn Franse keuken
ISBN: 9789021555980
Prijs: € 19,99
Bestellen!

2 Discussions on
“De Franse keuken van Rachel Khoo”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.