Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Chocolade repen met quinoa, pistache en cranberry

Vriendje en ik besloten last minute richting de Franse kust te vertrekken en vertoeven nu alweer een paar dagen in dit idyllische dorpje. Onze dagen bestaan vooral uit boodschappen doen (je blijft een foodie of niet!), een potje tennissen, wat koken, een beetje langs het strand lopen, veel lekkers eten (en drinken) en vooral gewoon genieten. Perfect toch? Voordat ik richting la douce France vertrok, maakte ik gauw dit recept. In plaats van de chocolade fudge met pistachenoten en chocolade te maken, die ik vroeger vaak maakte en bestond uit bergen suiker, besloot ik deze verslavende klassieker in een nieuw (en gezond) jasje te steken. De grap is; ik vind dit recept stiekem nog veel lekkerder. Chocolade quinoa repen met pistaches en zoete cranberry’s. Bonuspunt: geen bergen suiker, slechts een beetje agave siroop of honing. Een ander voordeel: iedereen kan ze eten. Ze zijn glutenvrij, maar daarbij ook vegan (als je geen honing gebruikt). Ga jij ze maken?

Nodig voor 10 repen:
25 gram gepofte quinoa
50 gram gehakte pistache noten
50 gram cranberry’s (let op: zonder suiker!)
5 el kokosolie
2 el kokosboter (of een notenboter)
4 el cacao
2 el agave siroop of honing
snuf zout
1 bakblik (ik gebruikte een cakeblik) & een passend stuk bakpapier

Smelt de kokosolie, samen met de kokosboter, cacao, zoetstof en snuf zout samen in een pan. Voeg hier de andere droge ingrediënten aan toe en roer goed door tot alles bedekt is met chocolade. Stort in een bakblik. Het lijkt misschien alsof er teveel van het chocolade mengsel bij zit, maar dit is juist lekker. Het zorgt voor een mooi chocoladelaagje aan de onderkant. Druk het mengsel voor de chocolade quinoa repen goed aan en zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten om hard te worden. Vervolgens kun je het in stukken snijden. Bewaar in een luchtdicht bakje in de koelkast. En dan proberen om niet alles in een keer op te eten, goed?

35 Discussions on
“Chocolade repen met quinoa, pistache en cranberry”
  • Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat deze repen echt héééééél lekker zijn! Ik heb er nog 1 in de koelkast liggen, die neem ik vandaag mee naar werk voor tussendoor. Ik ga ze zelf ook snel maken.

    • Jaa, Normandie is zeker een aanrader. Prima weer, lekker eten en prima te doen met de auto 😀 Binnen een aantal uur ben je in een andere wereld.

  • Heerlijk & simpel, daar houd ik van. Deze reepjes lijken me heerlijk. Gepofte quinoa heb ik niet in huis… Maar rice crispies daarentegen weer wel, misschien toch een klein beetje zondigen.

  • Ik ga morgen de hort op, ik ga ze zo maar eens maken, gepofte quinoa heb ik niet, maar heb net wel gepofte amaranth in huis gehaald, hoop dat dat ook kan…
    ohja en zonder chocolade, brrr, daar hou ik niet zo van…
    Fijne vakantie

    • Gepofte amarant is zeker een mooie vervanger! Je moet alleen even kijken hoe het recept wordt wanneer je de cacao eruit laat, misschien moet je dan iets minder kokosolie gebruiken en iets meer agave/honing. Dan worden ze iets steviger. De cacaopoeder maakt het namelijk net iets dikker, wat erg fijn is.

  • Hoi,

    Klinkt heerlijk het recept! Wil ook graag aan de slag.
    Maar wat is nou het verschil tussen cocos olie, vet en boter?
    Ik heb zo’n grote pot staan met wit cocosspul erin waarin/waarmee je ook kunt bakken.
    Lijkt mij cocosvet.
    Wat is dan olie en boter? Is toch ook vet uiteindelijk? Of zijn het echt andere producten?

    Dank voor je antwoord!

    Mvg, Petra

    • Hi Petra, Kokosolie en kokosvet is naar mijn weten hetzelfde; het spul wat je ook gebruikt om te bakken. Het wordt soms ook kokosboter genoemd, maar eigenlijk is kokosboter (net als notenboter of pindakaas) gemalen kokos in het stadium dat het smeerbaar wordt. Mocht je kokosboter niet in huis hebben, dan kun je het bijvoorbeeld vervangen door een notenboter (cashew of amandel lijkt mij erg lekker). Hopelijk heb je hier iets aan :D! Groetjes, Ianna

  • Ik kreeg geen 75 gram quinoa vlokken (hele zak!) erin hoor… heb wat minder gedaan, ik denk zo’n 30 gram. Best lekker!

    • Oh wat stom, er stond een foutje in het recept (deze is nu correct), het moest ongeveer 25 gram zijn! Bedankt voor je berichtje!!

    • Je kunt het zelf maken (ongeveer 100 gram kokosrasp/3 el amandelen/cashews fijnmalen in keukenmachine) of kopen bij de biowinkel. Staat bij de pindakaas! 😀

  • Heb ze gister gemaakt, wat een aanrader zeg! Aangezien ik geen pistache noten in huis had, gekozen voor gemengde noten., kan prima! Het is heeeeeeerlijk geworden! Dit ga ik zeker vaker maken! Een verantwoord tussendoortje! Bedankt voor je recept!

    • Super leuk om te horen! Gemengde noten lijkt me inderdaad ook heerlijk; op zich kun je met dit recept inderdaad alle kanten op. Dank voor je berichtje en nog een hele fijne zondag!

  • Super lekker! Alleen de mijne blijven nogal slapjes, alleen in de vriezer wordt het echt hard maar dan smelt het ook weer meteen in mijn hand, beetje messy 😛 Misschien heb ik teveel kokosolie gebruikt? Ik kwam met 5 el op ongeveer 70 gram…

  • Hoi, ook bij mij bleek het niet hard te zijn geworden toen ik er repen van wou snijden. Ik moet wel bekennen dat ik de honing en de kokosboter eruit heb gelaten. Achteraf gezien denk ik dat dit net voor de binding zorgt,, kan dat? Dan gebruik ik dit maar als muesli:) Bedankt voot het heerlijke recept!

    • Hi Veerle, de kokos en honing werken inderdaad als binding. Dus wanneer je deze weglaat, of minder toevoegt, dan worden het inderdaad geen stevige repen. Al lijkt het mij als muesli ook erg lekker. 🙂

      • Hallo, bedankt voor je reactie. Ik ben er toch in geslaagd het hard te krijgen zonder honing (ik heb het niet zo voor zoet): gewoon een hele nacht in de koelkast laten staan! Heerlijk recept!

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close