Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Chocolade-havermout repen

Bloggen is leuk. Verslavend leuk zelfs, maar soms heb je ook gewoon een ‘blog vakantie’ nodig. Om nieuwe inspiratie op te doen, tijd te maken om rustig in de keuken te staan (zonder camera), nieuwe recepten te bedenken en vooral veel uit te proberen. Ondanks dat ik nog steeds in Nederland bivakkeer, is het fijn om niet elke dag met mijn blog bezig te zijn. Stiekem steek ik er namelijk veel uren in en is het ondertussen meer dan een fulltime job geworden. Een hele leuke fulltime job wel te verstaan. 🙂 Aangezien ik naast het bloggen ook een ‘echte baan’ heb, ben ik altijd op zoek naar nieuwe, simpele snacks om mee te nemen. Zo kwam ik op het recept voor deze chocolade-havermout repen. Perfect wanneer je trek hebt in iets zoets, maar toch in iets redelijk gezonds. Een kleine tip: bewaar ze niet onderin je tas, want dan blijven ze niet heel ;). Ik bind ze in een stukje bakpapier, waardoor ze er niet alleen leuk uit zien, maar ze ook mooi in vorm blijven.

Je kunt van de chocolade-havermout repen ook balletjes vormen, eventueel door wat gehakte amandelen rollen of door geraspte kokos. De recepten bevat gluten en suikers. Havermout is immers niet glutenvrij, maar je zou het eventueel kunnen vervangen voor quinoa of boekweit vlokken.

Nodig voor ± 10 stuks:
120 gram medjool dadels (zonder pit)
60 gram tahini of anders amandelboter
20 gram cacao poeder
2 el kokosolie
3 el honing
snuf zeezout
100 gram havermout
125 gram amandelen

Voeg de dadels als eerste in de keukenmachine en mix tot een pasta. Voeg de tahini, cacao poeder, honing, kokosolie en zout toe. Pulseer nogmaals tot alles goed gecombineerd is.

Voeg de havermout en amandelen toe. Pulseer tot alles gemalen is maar er toch nog stukjes noot terug te vinden zijn.

Bekleed een bakblik of cakeblik met bakpapier. Stort het deeg erin en druk goed plat. Zet in de koelkast voor 15 minuten en snijd er vervolgens repen uit. Bewaar de chocolade-havermout repen in een luchtdichte doos in de koelkast.

13 Discussions on
“Chocolade-havermout repen”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close