Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Beginspiration’s weekmenu #8

Het is tijd voor een nieuw weekmenu. Ik hoop zo dat de lente nu echt gaat beginnen, want ik kan een portie zonnestralen wel goed gebruiken. Daarom staat er deze zondag in ieder geval een nieuw weekmenu vol lente recepten voor jullie klaar. Vol met frisse en gezonde recepten. En een verslavend lekkere risotto voor op een regenachtige dag, mocht het toch het geval zijn. Super comforting, zoet door de zelfgemaakte tomatensaus en romig door de mozzarella. Wat wil je nog meer? Verder vind je deze week een simpele ‘Aziatische’ salade, romige doperwten soep met parmezaan en iets knapperigs voor aan het einde van de week in het weekmenu.  Fijne zondag allemaal.

Maandag
Aziatische salade
Aziatische salade met topping naar keuze. Serveer het met gegrilde kip, biefstuk stukjes, garnalen, gebakken tofu, of gewoon zo met een handje cashewnoten. De dressing/marinade maakt deze knapperige en gezonde salade het helemaal af.

Dinsdag
9
Lente fritata met doperwten, groene asperges, mozzarella en munt. Puur lente op je bord. Een heel lekker gerecht voor na het sporten. Serveer met een stuk zuurdesembrood en een frisse salade.

Woensdag
Maiskoekjes met salsa
Maïskoekjes met frisse salsa. Deze simpele koekjes zijn super smaakvol. Heb je een restje over? Bewaar ze dan voor de volgende dag. Maak ze eventueel warm in de oven of eet ze gewoon zo. Lekker bij een salade, of als snack met een dip erbij.

Donderdag
Tomaten risotto
Tomatenrisotto met mozzarella. Het recept komt uit het kookboek Veg! van Hugh Fearnley-Whittingstall. Ik vergeet dit recept soms. Gek is dat eigenlijk, vooral omdat het echt een hele lekkere risotto is. Super smaakvol, en romig door de mozzarella. Op en top comfort food. Mijn favoriete dinner uit dit weekmenu.

Vrijdag
Doperwten soep met parmezaan en basilicum
Doperwten soep met parmezaanse kaas en basilicum. Gooi jij de rand van je parmezaanse kaas weg? Niet doen. Gebruik het in de soep. Daar wordt de soep namelijk super smaakvol van. Een kleine note: gebruik goede kwaliteit parmezaan of pecorino. De goedkopere versies hebben vaak een plastic-achtig vliesje over de rand, en dat wil je natuurlijk niet in je soep hebben. 🙂

Ontbijt inspiratieGezonde groene smoothie met boerenkoolBoerenkool smoothie. Met een flinke dosis vitamine C is dit de perfecte smoothie om al die griepjes en verkoudheden buiten de deur te houden.

Zelf makenTortilla maken

Zelf tortilla wraps maken. Soms vergeet ik hoe gemakkelijk het is om tortilla’s zelf te maken. Je kunt het meel natuurlijk ook vervangen voor volkoren of spelt, om het net iets gezonder te maken.

Weekend kokenIMG_0856Zelf zuurkool maken. Een super leuke klus voor in het weekend. Snijd de kool van jouw keuze in hele dunne reepjes, masseer met zout in een grote kom en doe het dan in een grote pot. Laat het fermenteren en voor je het week staat er een smaakvolle pot zuurkool op je aanrecht.

Ster van de weekzelf maken: Biscotti, cantuccini

Spelt biscotti koekjes. Ben jij ook zo’n fan van biscotti? Die knapperige koeken uit Italie, met hele amandels, waar je van blijft eten. Verslavend lekker. En je maakt ze heel gemakkelijk zelf.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close