Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Beginspiration’s Weekmenu #7

Het is weer zondag en dus staat er opnieuw een weekmenu klaar. Er wordt mooi weer voorspeld, dus hoogtijd voor echt lente weekmenu. Met deze week een simpele kikkererwt-avocado salade met gegrilde kip, simpele lente pasta met groene asperges en bloemkoolsteak met salsa. Allemaal simpel, gezond en snel klaar. En helemaal onderaan mijn favoriete havermout koeken van dit moment. Qua textuur zijn deze koeken echt perfect; aan de ene kant krokant, maar toch taai en fudge-achtig van binnen. Veel kookplezier deze week, en laat me weten wat jij uit dit weekmenu maakt en hoe het smaakt. 🙂 Fijne zondag.

MaandagSimpele salade met kip, avocado en kikkererwtenSimpele salade met avocado en kikkererwten + gegrilde kip. Deze salade overtrof al mijn verwachtingen. Na een lange dag op werk, had ik weinig zin om te koken (laat staan om boodschappen te doen). Een rondje door de keukenkastjes resulteerde in een lichte, maar gezonde salade. Inclusief een stukje gegrilde kip is het binnen 15 minuten klaar, en dus verschijnt deze maaltijd vaker op het menu.

Dinsdag
Lente plaattaart met asperges en geitenkaas
Lente plaattaart met groene asperges, geitenkaas en citroen. Met de eerste groene asperges van het jaar, maakte ik deze hartige taart. Plaattaart is sowieso een handig recept voor alle restjes die je in huis hebt. Hier vind je meer recepten.

Woensdag
RisottoRisotto met aubergine. Deze risotto heb ik al een tijdje niet gemaakt, en ik moest er laatst weer aan denken. Het is een van mijn favoriete risotto’s. De aubergine maak je op twee manieren klaar. De ene helft laat je zacht roosteren in de oven, waardoor het heerlijk zacht wordt. De andere bak je knapperig in een pan. Parmezaanse kaas erbij en smullen maar.

Donderdag
4
Lente pasta met morilles, groene asperges en verse kruiden. Groene asperges, tuinbonen, morilles en veel verse kruiden.  Ondanks dat het weer (hier in Amsterdam) soms wat tegen valt, zorgt dit simpele pasta gerecht voor zonnestralen op je bord.

Vrijdag
Bloemkool steak met salsaBloemkoolsteak met frisse salsa. Deze healthy ‘steaks’ zijn verrassend simpel om te maken. Af en toe vallen ze wat uit elkaar, maar dat maakt niet zoveel uit (zoals je op de foto kunt zien). Bedek het met salsa en je maaltijd is compleet.

Ontbijt inspiratieIMG_0711Chocolade chia pudding. Nu niet gelijk wegklikken. Ik ben ook geen superfood fan, maar die chia zaadjes zijn wel grappig. Samen met een water (of in dit geval amandelmelk) vormt het tot een soort jelly of pudding structuur. Denk hier cacao poeder (chocolade!) en dadels (zoet!) bij, en voor je het weet heb je een detox proof pudding in de koelkast staan. Super lekker. Zelfs als ontbijt.

Zelf maken
harissaHarissa (pittige pasta). Harissa is een pittige pasta, die veel in Noord-Afrikaanse landen wordt gebruikt bij het maken van soepen, couscous, rijstgerechten, merquez, op brood, en ga zo maar door. Ik gebruik het graag om mijn kikkererwten en stoofschotels mee op smaak te brengen.

Weekend koken
Zelf gnocchi makenZelfgemaakte gnocchi. Vooral wanneer ik stamppot of puree ga eten, schil ik een paar extra aardappeltjes. Om van de restjes aardappelpuree verse en zelfgemaakte gnocchi te maken. Een leuk klusje voor in het weekend. Maak extra veel en vries de rest in. Maak de gnocchi met een simpele tomatensaus, of met salieboter. Yumm.

Ster van de week
Haver-noten-fruit koekjesHaverkoeken met noten en fruit. Het recept voor deze vullende havermout koeken komt uit het kookboek Licht! van Hugh Fearnley Whittingstall. Een kookboek vol gezonde recepten. Qua textuur zijn deze koeken echt perfect; aan de ene kant krokant, maar toch taai en fudge-achtig van binnen. Verslavend lekker, en dus de ster van deze week.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close