Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Beginspiration’s weekmenu #6

Alle toffe reacties op dit weekmenu maakt het zo leuk om er weer mee aan de slag te gaan. Wanneer je een recept maakt en deelt op Facebook, Instagram of Twitter, vergeet dan niet de #beginspiration te gebruiken of mij in het bericht te taggen. Ik deel namelijk de leukste en lekkerste foto’s op mijn social media kanalen. 🙂

Het is weer zondag en ondanks dat het nu Pasen is, heb ik weer vijf lekkere en simpele gerechten klaargezet voor alweer het 6e weekmenu. Wauw, wat gaat dat snel. 🙂 Met deze week onder andere twee gezonde maaltijd salades, een verwarmende en vegan soep en een super snelle pasta (10 minuten werk!). Laat me weten als je nog tips, opmerkingen of suggesties voor de komende weekmenu’s hebt. Ik hoor/lees graag wat jullie ervan vinden.

Maandag
Freekah saladeFreekeh salade met spinazie, feta en witte bonen. Hebben jullie al een keer met Freekeh gekookt? Het is een van Ottolenghi’s zijn favoriete granen. Het is een jong geoogste tarwe, daarna wordt het geroosterd en dat geeft dit graan een rokerige en nootachtige smaak. Super lekker door een salade, al kun je het prima vervangen voor rijst of couscous.

DinsdagKruidige wortelsoepKruidige wortelsoep (vegan). Deze volle soep is op smaak gebracht met verschillende kruiden zoals kurkuma, komijn, koriander en wat chili flokken voor een portie pit. Niet alleen lekker, maar ook handig om een verkoudheid buiten de deur te houden.

Woensdag
Simpele pasta met chorizo doperwten en tomaatMakkelijke pasta met doperwten, tomaat en chorizo. Deze pasta is niet alleen makkelijk om te maken, maar ook snel klaar (10 minuten!). Liever een vegetarische pasta? Laat de chorizo achterwege en kies voor een goede snuf gerookte paprikapoeder en wat chili vlokken voor die zoet-pittige smaak.

Donderdag
Frisse salade met bietjes, rucola en schapenkaasBiet-rucola salade met blauwe kaas. Deze salade is zo lekker. Vooral de combinatie van de gegrilde rode biet die licht zoet en aards van smaak zijn, de pittige rucola, romige blauwe kaas en frisse dille is echt geweldig. Voeg wat pijnboompitten of noten toe voor een knapperige bite. Verslavend lekker en gezond.

Vrijdag
Gevulde pompoen met zilvervliesrijst. Detox.Gevulde pompoen. Ondanks dat het pompoen seizoen is afgelopen, is er af en toe nog een te vinden in de supermarkt. Dan grijp ik mijn kans, en ga ik aan de slag met soep, gril ik het in de oven of vul ik ze zoals hier met lekkers. Laat de oven het werk doen, terwijl jij even bijkomt van een drukke week. Eindelijk weekend. 🙂

Ontbijt inspiratie
Havermout appel koekenHealthy haver-appel repen. Het recept voor deze repen is erg basic, dus varieer gerust met extra ingrediënten die je in huis hebt. Denk aan: noten, rozijnen, stukjes chocolade, (gedroogd) fruit, en ga zo maar door. Bewaar wat appelmoes voor extra op de reep. Super lekker, en nog gezond ook.

Weekend koken
zelf spelt brood bakkenSpeltbrood bakken. Ooit zelf brood gebakken? Dat is zo leuk (en ontspannend) om te maken. Binnenkort wil ik aan de slag met een zelfgemaakte zuurdesem (waar je eerst een beginsel voor moet maken), maar ondertussen houd ik mij zoet met mijn zelfgebakken speltbrood. Lekker, gezond en echt super leuk om te maken.

Zelf maken
gepofte knoflookGepofte knoflook uit de oven. Ik gebruik deze zoete knoflookteentjes graag in dips, sauzen, koude salades en dressings. Door de knoflook in de oven te garen, wordt de smaak zoet in plaats van scherp en het geeft de knoflook een veel zachtere smaak.

Ster van de week
Gezond en simpel: appel bosbes cakeAppel-bosbes speltcake. Een echte cake, comforting en toch heerlijk fris van smaak. Zo zou ik deze appel-bosbes cake omschrijven.  Ik maakte het nu met appel en bosbes (gewoon uit de vriezer), maar vervang het fruit voor datgene wat jij lekker vindt, in huis hebt of wat in het seizoen is. Happy baking.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.