Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Beginspiration’s weekmenu #3

Deze week komt het weekmenu van Beginspiration helemaal uit Londen. Vriendje en ik zijn nu alweer een paar dagen in deze toffe hoofdstad en genieten volop van al het lekkere eten om ons heen. Van Mexicaans, ontbijtjes uit Australië en natuurlijk de Engelse klassiekers. Wij vliegen straks weer terug naar Nederland, dus hoogtijd voor wat extra inspiratie voor de komende week.

Ik vind het zoo leuk om te zien hoe enthousiast jullie reageren op deze wekelijkse menu’s. Dat is zo’n groot compliment. 😀 Mochten jullie nog suggesties of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag. Zoals altijd vind je onderaan elk recept een menusuggestie, om zo doordeweeks gemakkelijk het avondeten op tafel te zetten op.

Maandag:
Spicy zoete aardappel soep. Deze spicy en smokey zoete aardappel soep is pure comfort food. Pittig door de chilipeper en het heeft een lichte rooksmaak door de gerookte paprikapoeder. Een ingredient wat niet mag ontbreken in je keukenkastje. De verse koriander en limoensap maakt het helemaal af.

Zoete aardappel soep

Dinsdag
Gevulde portobello met mozzarella. Dit recept is echt meer dan simpel. Je hebt een vijftal ingrediënten nodig, om de portobello paddenstoel om te toveren tot geweldige smaakbommetjes. Lekker bij couscous, als burger en nog zoveel meer.

Gevulde portobello met mozzarella

Woensdag
Kikkererwten-bloemkool salade. Dit is niet alleen Gwyneth Paltrow’s favoriet, maar ook die van mij. Een simpele salade die vol van smaak is, en daarbij vullend, gezond en binnen 30 minuten klaar. Wat wil je nog meer op een drukke woensdag?
Kikkererwten salade met bloemkool van Gwyneth paltrow
Donderdag
Linzen-zoete aardappel stoofpotje. De groenten wissel ik mee met de seizoenen, maar het is en blijft een winterse favoriet in huize Beginspiration. Perfect voor op een koude dag. Het smaakt goed met een dot yoghurt en wat flatbread om de saus op te dopen.

Linzen stoofschotel met zoete aardappel en paprika

Vrijdag
Caprese plaattaart. Deze plaattaart is een groot succes op beginspiration.nl. Jullie zijn massaal aan de slag geweest om dit recept te maken. Super leuk om te zien. Een perfect gerecht voor op vrijdag. Laat het weekend maar beginnen.

IMG_6790

 

Ontbijt inspiratie:
Chocolade-boekweit granola. Houd je van chocolade en granola dan moet je deze echt uitproberen. Sinds dit recept is boekweit een van mijn favoriete ingrediënten geworden in granola. Het geeft een knapperige structuur mee die onwijs lekker is.
Chocolade boekweit quinoa granola

Weekend koken:
Ricotta pancakes. Ik eet niet elke week pancakes, maar af en toe heb ik toch een craving. Dan wil ik een dikke stapel met fluffy pancakes als ontbijt en dan kies ik bijna altijd voor deze ricotta pancakes. Yummm.

Zelf maken: ricotta pancakes recept

Zelf maken:
Hartige taartdeeg. Als er een ding is wat je vanaf nu echt een keer zelf moet maken, dan is het (hartige) taartdeeg. Een quiche of (hartige) taart wordt zoveel lekkerder wanneer je ook het deeg zelf maakt. De tip van deze week. 🙂

hartige-taart-deeg

Ster van de week:
Appeltaart smoothie (vegan). Deze keer iets gezonds, want de afgelopen keren waren de ‘sterren van de week’ altijd zoete baksels. Tijd om de taart in te ruilen voor een gezonde smoothie (met een beetje taart erin, dat dan weer wel).

IMG_0166

2 Discussions on
“Beginspiration’s weekmenu #3”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close