Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Beginspiration’s weekmenu #1

Een tijd geleden postte ik een artikel met tips & trucs voor maaltijd plannen. Daar reageerden jullie zo massaal en enthousiast op, dat ik hier meer mee wilde doen. Door andere projecten verdween dit idee naar de achtergrond, maar het bleef in mijn achterhoofd rondspoken. Uiteindelijk besloot ik dit weekend gewoon de knoop door te hakken en het uit te proberen: een wekelijks menu op Beginspiration. Voor die extra inspiratie op doordeweekse dagen.

Nu is dit alles behalve origineel, maar een weekmenu is wel heel handig. Tijdens mijn uitdagingen verschijnt er zo nu en dan een weekmenu online, waar jullie met z’n allen erg positief op reageerden. Het enige ‘nadeel’ is dat ik dan een gerecht plaats, maar niet altijd het bijpassende recept. Met als resultaat dat ik vaak (hele leuke) berichtjes krijg met de vraag of ik de recepten ook online kan zetten… Ja, dat kan. Vandaar dus het idee van het wekelijkse inspiratie menu. Zo weet je zeker dat alle recepten online te vinden zijn.

Het idee:
Elke zondag zet ik een lijstje met recepten online, voor een extra portie kook inspiratie voor de komende week. Vijf lekkere en gezonde recepten voor diner op een doordeweekse dag + een paar extra. Gewoon ter inspiratie, iets om zelf te maken of omdat je dit recept echt moet uitproberen. In totaal verschijnt er dus een lijstje met acht recepten. Zoals altijd, vind je onderaan het recept (dus eerst even doorklikken) een menusuggestie. Op deze manier heb je een paar handvaten om een heel menu op tafel te zetten, voor jezelf, met z’n tweetjes of voor het hele gezin.

Nu heb ik genoeg gepraat (of beter gezegd: getypt). Het is tijd voor het eerste week menu. Laat me vooral weten wat je ervan vindt. Is dit iets wat je handig vinden en zou gebruiken, of niet? Ik kijk uit naar je berichtje. Fijne zondag allemaal. Daar gaan we..

Maandag:
Shakshuka. Een spicy groenten gerecht met ei, vol goede vitamines en energie om de week te beginnen.

ShakshukaDinsdag:
Courgette-kipbuger. Deze burgers waren al een hit voordat ik het recept online plaatste. Simpel om te maken,  vol verstopte groenten en kinderen zijn er dol op (persoonlijk getest). 🙂

Kip courgette burger Woensdag:
Plaattaart met venkel en blauwe kaas. Soms wil je niets liever dan een quiche of plaattaart eten. Bladerdeeg, gesmolten kaas en oké er mogen wat groenten bij. Deze met venkel en gorgonzola (maar gebruik elke kaas die jij lekker vindt) is echt precies wat je zoekt.

Plaattaart met venkel en blauwe kaas

Donderdag:
Simpele noedelsoep met groenten. Je moet dit recept maken. Echt. Ik (her)ontdekte dit recept, en sinds dien staat dit bijna elke week op het menu. Het is gezond, vult goed, perfect voor restjes en vooral zooo lekker. Echt eentje om te maken, dus.

Simpele noedel soep

Vrijdag:
Gnocchi met salieboter en parmezaanse kaas. Super snel, makkelijk om te maken en dat met een handvol ingrediënten. Wat wil je nog meer na een lange en drukke week? Ja, er zit boter in en nee dit kunt je niet goed vervangen voor iets anders. Geniet ervan, zou ik zeggen. 🙂 –> Heb je tijd en aardappelpuree over? Maak dan zelfgemaakte gnocchi, eet het gelijk de volgende dag of bewaar in de vriezer. Lekkerder wordt het niet.

Gnocchi-met-salieboter-en-doperwten

Ontbijt inspiratie:
Super snelle granola. Ontbijten met vers gebakken granola is zo lekker. Nu is dit doordeweeks iets minder makkelijk te realiseren, dus maakte ik een variant die je super snel (binnen 5 minuten) in je koekenpan maakt.  Uitvinding van de eeuw, al zeg ik het zelf.

IMG_0123

Weekend koken:
Focaccia brood bakken. Heb je dit weekend tijd? Bak zelf een focaccia brood, ga voor de klassieke variant met olijfolie en rozemarijn of kijk in je keukenkastjes en spice it up a bit. Elke simpele soep wordt zoveel lekkerder met een stukje focaccia erbij.

Zelf maken focaccia

Zelf maken:
Pindakaas. Eenmaal zelf gemaakt en je gaat niet meer terug naar de winkelvariant. Het is erg makkelijk om zelf te maken. Lekker op brood, maar ook als basis voor pindasaus of in zoete baksels.

IMG_0699

De ster van de week:
Vegan bananenbrood met chocolade en walnoten. Je mag me wakker maken voor een goed stuk bananencake, en deze met chocolade is een duidelijke favoriet. De combinatie is gewoon zo lekker, en daarom is dit recept de ster van deze week.

Bananen chocolade walnoten cake zonder suiker

Tot volgende week. 😀

4 Discussions on
“Beginspiration’s weekmenu #1”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close