Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Bananenbrood granola

Laten we beginnen met het belangrijkste: bananenbrood granola is geweldig. Met het einde van week 3 in zicht, gaat het detoxen mij steeds makkelijker af. Ik zit goed in mijn vel, heb plezier in de dingen die ik eet en de cravings zijn nagenoeg weg. Zelfs tijdens het boodschappen doen werd ik niet afgeleid door de lekkernijen die ik normaal zo graag in mijn winkelwagentje stop. Toch tel ik stiekem de dagen af tot het ‘weer mag’, ondanks deze lekkere granola. Al is het alleen maar omdat het echt makkelijker is wanneer je alles kunt eten. Ik dagdroom nu al over wat ik straks wil gaan eten, maar eigenlijk weet ik dondersgoed dat ik na een snoepbui toch weer terugkom op mijn oude eetpatroon. Een eetpatroon die overigens niet heel veel anders is dan het eten dat ik binnen de detox maak en eet.

Al hoewel… Ik houd van een taartje of cake op z’n tijd, en het is niet ongewoon dat ik elke week minimaal een stukje bananenbrood opeet. Of ik deze nu thuis bak, of een plakje opsnoep bij een van de vele koffietentjes in Amsterdam. Op mijn blog vind je daarom verschillende bananenbrood recepten: de basic variant, een carrot cake variant, al is deze versie met chocolade en noten ook verslavend lekker. Nu is bananenbrood lastig om te bakken tijdens de detox, vooral wanneer ik er graag brokken pure chocolade in verwerk. Een aanrader, al zeg ik het zelf. Wanneer je de bananenbrood lauwwarm eet, dan is een deel van de chocolade nog licht gesmolten en dat is zoooo lekker.

Terwijl ik het laatste restje granola opmaakte, bedacht ik mij dat een granola met bananenbrood smaak erg lekker kon zijn. Ik maak vaker granola met banaan of appelmoes, omdat dit een fijn bindmiddel is en je minder suiker hoeft te gebruiken. Hoe handig; vooral tijdens deze detox. Het resultaat was er een om verliefd op te worden, zoals je kunt zien. Door de granola vaker om te scheppen, creëer je super knapperige granola en wie wilt dat nu niet? Let op: deze bananenbrood granola is zeer verslavend, dus probeer niet in een keer de hele pot leeg te eten.

IMG_0645

Nodig voor voor ±6-8 porties bananenbrood granola:
Bereidingstijd: 40 minuten, waarvan 30 min in de oven.
2 rijpe kleine bananen
3 el kokosolie
3 el maple siroop/ahornsiroop (optioneel)
150 gram boekweitvlokken of havermout
80 gram boekweit grutten
2 ruime el geraspte kokos
50 gram noten, bijvoorbeeld walnoten of amandelen.
1 tl kaneelpoeder
snuf zeezout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal alvast een bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier.

Smelt de kokosolie in een pannetje en doe deze samen met de zeer rijpe bananen, en eventueel de ahornsiroop, in de blender tot het helemaal glad is. Tijdens de detox laat ik de ahornsiroop achterwegen, maar een extra zoetje kan wel heel lekker zijn.

Doe alle droge ingrediënten in een kom. Snijd de noten in kleinere stukken en voeg deze ook toe. Roer door zodat alles goed gemixt is en giet het bananen mengsel erbij. Roer door en je krijgt een vrij nat beslag.

Verdeel het mengsel op de bakplaat, met bakpapier, en druk het stevig aan zodat er een grote ‘koek’ ontstaat. Schuif in de oven en laat voor 20 minuten bakken. Haal uit de oven en schep de granola met behulp van een spatel om. Het is niet erg wanneer het in kleinere stukken breekt. Bak voor 5 minuten. Gebruik de spatel nu om alles in kleinere stukken te breken en de granola nog een keer om te scheppen. Bak nogmaals voor 5-7 minuten, tot de granola krokant en goudbruin is. Mocht dit nog niet het geval zijn, schep de granola nogmaals in kleinere stukken (niet te klein!) en schuif opnieuw voor een paar minuten in de oven.

Laat volledig afkoelen (een lastige, ik weet het) en bewaar de bananenbrood granola in een luchtdichte pot. Zo kun je de granola voor een tijdje bewaren, al is het vaak sneller op dan je denkt.

9 Discussions on
“Bananenbrood granola”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close