Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Aziatische salade

De laatste tijd post ik veel salades, blijkbaar. Deze is geïnspireerd op een recept van Bill Granger, maar dan met mijn eigen twist. Aangezien ik nog iets zomers in huis wil halen, maak ik voor vanavond deze uitgebreide salade. Het fijne aan deze salade is dat je het makkelijk kunt aanpassen, zin in een vegetarisch gerecht? Vervang de garnalen dan voor gemengde paddenstoelen en laat de vissaus achterwegen. Geen zin in vis? Dan kun je een stukje kip of biefstuk grillen. De biefstuk zou je zelfs kunnen marineren in wat van de dressing voor extra smaak! Zelfs wanneer je geen zin hebt om in de keuken te staan, dan kun je de kip bereiden in de oven en de salade in de keukenmachine kunnen snijden.  Bak de kip aan in een ovenvaste pan en zet daarna voor 8-10 min in een voorverwarmde oven (200 graden).  Genieten! Het recept is voor 2 personen.

Salade
150 gram verse garnalen ( OF 1 kipfilet of  biefstukje)
Handje verse koriander
90 gram Chinese kool, fijn gesneden
1 paprika, in dunne reepjes
60 gram wortel, in dunne reepjes en geschild.
(witte) peper/zout

Dressing/marinade:
sap en zeste van 1 limoen of citroen
2-3 eetlepels vissaus
2 eetlepel rijstazijn
2 eetlepel sojasaus
paar druppels sesamolie (optioneel)
1 teen knoflook, fijn gesneden of uit de pers
2 sjalotjes fijn gesneden (of ½ rode ui).
1 kleine rode peper, fijn gesneden in ringen
klein stukje gember, fijn geraspt
zout/peper
2 tl fijne rietsuiker of honing
scheut milde plantaardige olie

Je kunt de limoen het beste eerst een paar keer goed rollen over je werkblad, daardoor komt er meer sap uit wanneer je het perst. Meng alle ingrediënten van de dressing/marinade in een kom en roer het goed door. Gebruik 1/3 als marinade voor de garnalen (kip of biefstuk), giet deze over de garnalen en breng eventueel nog op smaak met wat extra zout en peper.

Was de groenten goed, snij ze in kleine stukjes/dunne reepjes en doe deze samen met de blaadjes koriander in een grote sla kom. Verhit een (grill)pan en bak daarin de garnalen (met evt de marinade) voor een paar minuten tot ze roze gekleurd zijn.

Doe de garnalen over de salade en giet de rest van de dressing erover heen. Goed roeren en gelijk serveren.

PS. Voor de oplettende lezer: de foto had ik al eerder gemaakt en blijkbaar kip gebruikt ipv garnalen. Ook lekker dus!

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close