Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Appelmuffins

Vriendje en ik hebben een kleine zaterdag ochtend traditie: in de ochtend ergens samen koffie drinken en een taartje eten. Soms is dit een stuk healthy carrotcake, op andere momenten een favo appel-kaneelmuffin vol suiker, gluten en vast 10 dingen die ook heel slecht voor je zijn. Tja. Ik schrijf inderdaad over gezond eten en de dingen die ik post, eet ik zelf heel graag (& vaak), maar af en toe kan ik ook genieten van de ongezondere dingen in het leven. Zoals het hoort, denk ik dan.

Soms krijg ik vragen over calorieën (tellen), of ik altijd 100% gezond eet en wat ik doe als ik teveel slechte dingen heb gegeten.. Ik kan daar kort antwoord op geven: doe ik niet, nee en niks. Misschien de volgende dag proberen om iets beter op te letten. Er is maar een ding wat ik mezelf vraag: eh nee, niet hoeveel calorieën erin zitten, maar: is dit het waard? Gedurende de dag probeer ik 70-90% gezond te eten (hangt af van mijn bui) en de rest valt misschien in de categorie ‘ongezonder’. Al is dat natuurlijk een vage grens.. Soms dan! Andere momenten juist heel duidelijk.. De sompige cake in de supermarkt laat ik liggen en de cappuccino uit de automaat laat ik rustig staan, maar de zaterdagse cake & latte (met volle melk!) met vriendje zijn priceless! <3

appel muffinNodig voor 12 stuks:
Geïnspireerd door het recept van Love and Lemons.
130 gram speltbloem
100 gram amandelmeel
4 el kokosbloesem suiker
4 el gehakte walnoten
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
snuf zout
1 grote of 2 kleine appels, geschild, zonder klokhuis en in stukjes
250 ml rijstmelk
1 ei
60 ml zonnebloemolie

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffinblik in met wat gesmolten kokosolie of zonnebloemolie.

In een ruime kom, mix je de droge ingrediënten plus de appel en walnoten. In een andere kom, voeg je alle natte ingrediënten en mix deze goed. Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer tot het net gemengd is. Verdeel het beslag in het muffinbakblik.

Bak de muffins voor ±18 minuten in de oven. Haal de muffins uit de oven wanneer je erop drukt en ze terugveren. Let op dat je ze niet te lang in de oven laat staan, dat maakt ze wat droger. Laat de muffins voor 10 minuten afkoelen in het bakblik, voordat je ze eruit haalt.

17 Discussions on
“Appelmuffins”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close