Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

5x koken met za’atar

Deze blogpost hadden jullie misschien al verwacht: 5x koken met za’atar, mijn favoriete smaakmaker. Za’atar klinkt net zo exotisch als het smaakt. Je kunt het op vele manieren gebruiken, bijvoorbeeld simpelweg door het te mengen met olijfolie als dip voor een stukje Turks brood, maar ook over vlees, vis en groenten. Meer inspiratie nodig? Hieronder vind je mijn vijf favoriete combinaties!

Yoghurt dip met za'atarFrisse yoghurt dip
Deze dip is niet alleen onwijs simpel om te maken en vol van smaak, maar het ziet er nog geweldig uit ook. Perfect voor op een feestje, of als gezellige dip bij een simpel diner. Een hap en je bent verkocht!

IMG_9676Gevulde aubergines (vegetarisch)
Aubergine is een van mijn favoriete groenten, dus in combinatie met za’atar helemaal een favoriet. Deze aubergine-bootjes gevuld met tomaat, feta en verschillende verse kruiden zijn favoriet op een doordeweekse dag. Heerlijk met deze kruidige couscous en een frisse salade. Zo heb je binnen een handomdraai een verse en gezonde maaltijd op tafel staan.

SImpele-courgette-saladeCourgette salade met tahindressing
Alweer een wat ‘ouder’ recept, maar niet minder geliefd. Waarom? Het is in tien minuten klaar, en iedereen vind het lekker. De romige dressing is heerlijk bij de knapperige courgette, en perfect in combinatie met de ziltige feta van de Turkse winkel. Bestrooi met za’atar voor een extra smaakbooster, en om het helemaal af te maken: granaatappelpitjes! Yumm..

IMG_9756Zoete aardappelkoekjes

Ik maak altijd een extra portie van deze zoete aardappelkoekjes. Naast dat ze heerlijk zijn als onderdeel van een simpele doordeweekse maaltijd, vind ik ze de volgende dag net zo lekker. Gewoon koud als extraatje in mijn salade, voor wat extra bite en vulling. Heb je geen zin om zoete aardappelkoekjes te maken? Probeer dan eens een snuf over je zoete aardappel frietjes. Een fijne manier om smaken te combineren en te koken met za’atar.

Smokey aubergine dipBaba ganoush (aubergine dip)
Aubergine in dipvorm! Wat wil je nog meer? Door de aubergines te roosteren in het vuur (denk gasfornuis of barbecue) geeft het een rokerige smaak mee aan de dip. Perfect op een dik besmeerd stukje Turks brood, maar ook een topper als extra smaakmaker bij falafel. Heb je een feestje? Dan is deze dip de uitkomst. Makkelijk om van te voren te maken en op het moment supreme te serveren met verse kruiden en een snuf za’atar.

7 Discussions on
“5x koken met za’atar”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.