Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

5 culinaire festivals in het buitenland

Ga jij nog met vakantie dit jaar? Ik ben nog al een reis-freak. Het liefste zit ik minimaal een keer maand in het buitenland, en ik moet eerlijk toegeven dat het dit jaar best goed gaat. Los van alle weekendjes weg (naar Londen, Antwerpen en Reims, bijvoorbeeld), ging ik in mei een weekje naar Griekenland en in juli naar San Sebastian en Bilbao. Ondertussen zit ik stiekem alweer naar tickets te kijken, want de reiskriebels zijn duidelijk weer terug. Eten is natuurlijk een belangrijk onderdeel van mijn vakantie, en zo begon ik aan mijn zoektocht naar een leuk culinaire festival in het buitenland. Het resultaat was een lijst met toffe festivals, de een nog toffer dan de ander. Mijn top vijf deel ik vandaag met jullie, en eens kijken of ik dit jaar er een paar van mijn lijstje kan afstrepen.

Fête de la Cuisine, Sint Maarten.
Parelwitte stranden, minimaal dertig graden en heel veel lekker eten. Op dit half Franse, half Nederlandse eiland in de  Caribbean vind elk jaar in november het culinaire festival van Sint Maarten plaats. Er komen verschillende chefs naar het event, ook vanuit Nederland, om hun kunsten te vertonen. Denk aan food-wine pairings, vijf gangen diners maar ook een barbecue party op dat parelwitte strand. Serieus, wat wil je nog meer? Je leest er alles over op hun website, mocht je toevallig die kant op gaan in November.

Wildfoods Festival, Nieuw Zeeland.
Nieuw Zeeland staat sowieso nog op mijn bucketlist. Het Wildfoods festival is gelukkig pas in maart want voor een retourtje Nieuw Zeeland moet ik nog sparen. Het Wildfoods festival draait allemaal om ‘het wilde leven’, van vers gevangen gemarineerde tonijn, maar ook iets avontuurlijke hapjes zoals gegrilde schorpioen, een stukje slang en een hele bubs aan insecten. Voor als je op zoek bent naar een beetje spanning in je leven. Yummm. 😉

Salón del chocolate, Ecuador.
Een paar jaar geleden mocht ik op persreis naar Ecuador, om daar de locale keuken te ontdekken. Tijdens de reis hoorde ik regelmatig mensen over het chocolade festival. Ecuador produceert namelijk een van de betere chocolades op deze aardbol. Een keer per jaar organiseren ze daarom een festival waar het allemaal gaat om deze traktatie. Van proeverijen en kooklessen, tot de pro’s chocolade sculpturen maken, en ga zo maar door.

Napoli pizza village, Italie.
Napels staat al tijden op mijn to travel bucketlist en pizza eet ik HEEL graag. Combineer dit en het Napoli pizza village event komt eruit gerold. Een week lang wordt Napels omgetoverd tot pizza stad van de wereld. De beste pizzeria’s van Napels maken in die week meer dan 100.000 pizza’s, van een klassieke Margherita’s tot vergeten pizza-combinaties. Ik kan in ieder geval niet wachten om mijn tanden in een stuk pizza te zetten. Een hele week lang! Een droomvakantie, als je het mij vraagt.

Phuket Vegetarian Festival, Thailand.
Als ik aan Phuket denk, dan is een vegetarisch festival niet het eerste wat in mijn hoofd schiet. Echter, het Phuket Vegetarien festival wordt al een aantal jaren in oktober georganiseerd. Oktober is de negende maand van het Chinese kalenderjaar, en hier ligt de focus op gezondheid, rust en dus het liefste ook een vegetarisch dieet. Vanuit alle delen van China (en de wereld) vliegt men naar Phuket. De regels voor het festival zijn streng, en het is niet geheel zonder risico. In 2011 kwamen er 74 om, nadat ze onjuist waren omgegaan met knalvuurwerk. Al denk ik dat het wel losloopt, zo lang je bij de vega Thaise groene curry blijft staan.

Ik ben benieuwd waar jouw volgende vakantie naartoe gaat, en of je toevallig een van deze toffe festivals meepakt. 🙂

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close