Culinaire to-do’s

blogIk heb mijn lijstje met 12 uitdagingen wat uitgebreid. Waarom? Omdat ik mij realiseerde dat, wanneer ik een uitdaging voltooid had de volgende alweer verscheen. Ik begon dit lijstje omdat ik nieuwe dingen wilde doen, uitproberen en ontdekken. Een lijstje culinaire to-do’s zijn het eigenlijk. De dingen die ik normaal alleen maar voor mij uit schoof, maar nooit echt deed. Uiteindelijk gaat bloggen bij mij ook om nieuwe dingen leren en uitproberen.. Vandaar dat ik gewoon verder ga met deze uitdagingen! Met nu een klein extraatje: Als ik een to-do heb voltooid, schrijf ik er weer wat nieuws bij..

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Ik heb er een aantal al gemaakt, maar daarvoor zijn dus nieuwe uitdagingen in de plaats gekomen.. Er zijn echter nog wat plekken leeg, dus laat mij op twitter, facebook of hier beneden bij de comments weten wat ik echt een keer gedaan MOET hebben! Ik ben benieuwd..

 1. 27 nov Een taart/koek bakken zonder gluten en suiker en die natuurlijk onwijs lekker is.
 2. 12 aug Zelf mayonaise maken, dit heb ik nog nooit gedaan, gek eigenlijk en ik ga het serveren met zelfgebakken frietjes. (Wordt ook een uitdaging zonder friteuse).
 3. 22 juni Vlierbloesem siroop maken, ook nog nooit gedaan. Hier moet ik maar gauw mee beginnen, want het vlierbloesem seizoen is bijna voorbij..
 4. 24 jan Zelf pizza bakken, aangezien die afhaal dingen toch nooit aan mijn verwachtingen voldoen.
 5. 19 nov Fotocursus, workshop of iets soortgelijk volgen. Nog meer leren over mooie foto’s maken!
 6. 2 sept Van te voren bedenken wat ik die week ga eten, boodschappen doen en me daar aan houden!
 7. 27 sept Van begin tot eind meelopen bij een cateringbedrijf bij een cateringklus.
 8. 16 juli, 30 juli, 25 okt 3 recepten maken die geschreven zijn door een andere foodblogger . Ik lees ze, stuur ze door en ik vind ze geweldig maar ik maak ze nooit. Daar moet verandering in komen.
 9. 10 mei & het was zo easy! Zelf tortilla wraps maken. Het schijnt heel makkelijk te zijn, maar ik moet er nog steeds aan beginnen. Uitstellen werkt niet, dus hup op het lijstje!
 10. Een filmpje maken van een recept. Daar zit ik al een tijdje mee, eigenlijk al vanaf het begin van mijn blog. Het lijkt me heel leuk om te doen, maar het lijkt me wat spannend en hou er niet van om in beeld te komen, dus dat gaat nog een uitdaging worden. Daarnaast moet ik gaan uitvinden hoe ik een filmpje in elkaar ga zetten op de pc.
 11. Een soufflé maken.
 12. Zelf een feestje cateren voor minimaal 25 personen en alle hapjes zelf maken
 13. Zelf een vis fileren en bereiden! Nog nooit gedaan, echt! Ik laat de vis fileren door de visboer, maar bereid het natuurlijk wel zelf.
 14. Pasta leren maken van een echte Italiaan(se)!
 15. Een dag meelopen in de keuken van een goed restaurant.
 16. Meer foto’s bij mijn recepten plaatsen, dus ook het kookproces laten zien. Dit vergeet ik soms altijd!
 17. Een persoonlijk stukje schrijven op mijn blog. Iets meer over mijzelf, in woorden en/of in foto’s. Ik ben er nog niet helemaal uit..
 18. Een toetje maken op basis van chia zaadjes.

10 Reacties op Culinaire to-do’s

 1. Elleke zegt:

  Mag ik komen op je dineravond van 25 personen? X Elle

  • Ianna zegt:

   Haha! Natuurlijk lieverd! Moet alleen nog even bedenken hoe, wat en wanneer. Wordt flinke klus, gok ik, dus eerst wat andere uitdagingen van mijn lijstje strepen.. :)

 2. Irene zegt:

  Hi Ianna,

  Leuk hoor die uitdagingen!! Ik heb een geweldig recept voor een gluten- en suikervrije chocoladetaart, misschien wil je die uitproberen??
  Daarnaast heb ik ook wel een cateringklus voor je waarbij je kunt helpen. Laat even weten of je dat wat vindt, dan mail ik je meer details.

  Succes, als je hulp nodig hebt, dan hoor ik het wel!

  Irene

 3. Hazel zegt:

  Steeds als ik de titel zie, raak ik in verwarring.. Leef ík nu in het verkeerde jaar (zou kunnen als een soort van postzwangerschapsdementia) of lees ik het verkeerd? Nee het is echt 2012 en het lijkt erop dat je de uitdagingen ook dit jaar aan het doen bent.. huh hoe zit het nou? nog een paar keer lezen.. oh je bedoelt uitdagingen die je vóór 2013 gedaan wilt hebben ipv welke uitdagingen je hebt bedacht voor in het jaar 2013 :-)
  Nog anderhalve maand te gaan voor 6 uitdagingen? Misschien kun je een combi doen.. pizza bakken voor 25 man en dáár een filmpje van maken en als toetje voor iedereen glutenvrije taart zonder suiker :-) Misschien vind je hier wat inspiratie voor je taart zonder suiker: http://suikerwijzer.nl/twee-jaar-suikervrij-eten/

  Groetjes, Hazel

  • Ianna zegt:

   Haha, ja het viel me laatst ook al op! Misschien moet ik er gewoon 2013 van maken, stuk duidelijker! :)

   En JA, het wordt een heftige 1,5 maand. Ben al een tijdje met een paar uitdagingen aan het experimenteren (souffle, pizzadeeg, de taart/cake/koek die gluten- en suikervrij is, het filmpje!) maar het lukt steeds maar niet. In zoverre, niet goed genoeg om er iets op mijn blog over te schrijven! :) Ga zeker even naar je taartje kijken, wie weet. Al hoop ik dit weekend EINDELIJK iets te proberen wat wel gaat lukken, maar dan merk je het snel genoeg. :)

   Groetjes, Ianna

 4. Lin zegt:

  Wat een leuke lijst! Ik wil zelf ook graag eens mayonaise en ketchup maken.

  • Ianna zegt:

   Dankjewel! Mayo is echt super makkelijk om te maken, moet je zeker doen! Ook heerlijk om er bijv truffel(olie) als extratje doorheen te doen. Jamie Oliver heeft een fijn ketchup recept, ook een aanrader! Kost alleen wat meer tijd.

 5. jedidjah zegt:

  Leuk idee zo’n to do lijstje!
  Op mijn lijstje staan:
  bananenpannekoekjes
  carrot cake zonder suiker waarvan ik het recept op deze site heb gevonden:)
  en gezonde amandelspijs maken (zonder suiker) en hier een leuk recept mee bedenken, misschien kan jij deze ook nog aan je lijstje toevoegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>