Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

10x recepten voor Pasen

Het is bijna Pasen en gaan we massaal eieren eten. Nu vind ik eieren best lekker, maar houd ook van iets extra’s bij mijn Paasontbijt (of Paasbrunch). Hoog tijd voor een lijstje met mijn favoriete Paasrecepten, van het Paasontbijt tot een gezellige Paasdiner. Vandaag deel 10 recepten speciaal om te maken met Pasen. De lekkerste Paasrecepten van Beginspiration, maar ook een paar van mijn ‘collega’ bloggers. Extra veel Paas inspiratie dus in deze post. 🙂

Super smoothieSuper smoothie. Geen paasontbijt is compleet zonder een lekkere en gezonde smoothie op tafel. In plaats van een friszoete met mango en kokos, ga ik voor kleur en veel vitamines met deze super smoothie met o.a. rood fruit, banaan, cacao. Verslavend lekker.

Paasbroodjes Uit Paulines KeukenPaasbroodjes. Zijn deze Paasbroodjes niet onwijs schattig? Ze komen uit de keuken van Pauline. Het is helemaal niet moeilijk, maar kost alleen wat tijd en geduld. Het deeg moet namelijk twee keer rijzen. Ondertussen kun je gezellig met de kids eieren versieren, om straks bij de broodjes te doen.

 

IMG_0955Broodje avocado met gepocheerd ei. Een van mijn favoriete broodjes ooit. Voor mij hoeft het geen Pasen te zijn om dit op tafel te zetten, maar aan de andere kant mag het ook niet ontbreken. Super simpel om te maken. Zelfs het gepocheerde eitje. Bekijk dit filmpje om te zien hoe je gemakkelijk een eitje pocheert.

Fluffy eiwit spelt pancakesPancakes. Zin in iets zoets bij je Paasontbijt? Maak pancakes (of pannenkoeken, net wat je wilt). Dat is namelijk altijd een succes, bij zowel jong als oud. Mijn favorieten voor dit jaar: deze geweldige fluffy pancakes (met bosbessen en maple siroop) of deze ricotta pancakes (onwijs lekker met banaan en maple siroop).

IMG_0130Zelfgemaakte kaneelbroodjes. Deze kaneelbroodjes zijn makkelijk om te maken, en smaken goed. Perfect voor wanneer je iets zoets en warms bij het Paasontbijt wilt serveren, maar niet zoveel zin hebt om lang in de keuken te staan. Ik gebruikte een rol bladerdeeg, en dat werkte perfect.

Groenteroostaartjes LEMLGroenteroostaartjes. Zien deze hartige taartjes er niet onwijs leuk uit? Lekker eten met Linda maakt ze graag als borrelhapje, of voorgerecht, maar ze passen wat mij betreft ook heel goed bij je Paasbrunch. De vulling is gemaakt met ricotta en verschillende kruiden, en met de groenten maak je een kleurrijk roosje. Het resultaat is een feestelijk en lekker hapje, dat binnen een half uurtje klaar is.

Corn frittersSweet corn fritters. Jaa, deze corn fritters moet je echt maken. Het is weer eens iets anders bij je Paasbrunch. Daarbij word ik spontaan blij van de kleur (en smaak) van deze fritters. Serveer met veel leuke toppings, zo ziet je tafel er gelijk feestelijk uit en smaken de mais koekjes nog beter. 😉

Doperwten soep met parmezaanDoperwten soep met Parmezaanse kaas. Zin in een soepje vol lente smaken? Maak dan deze doperwten soep met Parmezaan en basilicum. Super simpel om te maken, gezond en ook heel smaakvol. Ik bewaar speciaal voor deze soep (en mijn minestrone) altijd de kaasrand van mijn parmezaan. Die gaat mee de soep in en zorgt voor een heerlijke smaak.

budget recept met ei: shakshukaShakshuka. Heel lekker en super goedkoop om te maken. Je hebt maar een handvol ingrediënten en kruiden nodig om een super smaakvol gerecht op tafel te zetten. Een kleurrijk gerecht die je misschien vaak als avondeten maakt, maar eigenlijk heel goed werkt als brunch gerecht. Perfect voor op de ontbijttafel.

Lamsrack The Lion KitchenLamsrack. Op zoek naar iets lekkers voor je Paasdiner? Maak deze lamsrack van The Lion Kitchen. Ik maak zelf weinig vlees klaar, dus vertrouw altijd volledig op de tips en recepten van Sees. Lekker met deze citroen aardappeltjes en simpele gegrilde groenten uit de oven.

3 Discussions on
“10x recepten voor Pasen”
  • Bij deze neem ik mijzelf voor om nou toch écht eens een gepocheerd ei te gaan maken. Zoooo vaak als ik die zie bedenk ik me dat ik het eens wil proberen, maar komend Pasen ga ik sowieso de keuken in om dit te maken!

    • Hi Irma, wat leuk. Het is niet zo lastig, je moet het trucje even in de vingers krijgen en dan gaat het daarna gewoon elke keer goed. 🙂 Enjoy.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.