Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

10x recepten met chocolade

Het is weer maandag. Soms kan ik heel blij worden van een maandag. Bijvoorbeeld wanneer de zon schijnt, mijn to do lijst niet te lang is en ik vol energie aan een nieuwe week kan beginnen. Andere maandagen komen te snel, na een druk en vol weekend, en dan is er eigenlijk maar een ding wat werkt: chocolade. Hoogtijd om dus mijn top 10 chocolade recepten met jullie te delen. In willekeurige volgorde. En voor elk moment van de dag, echt. Ontbijten met chocolade is immers altijd een goed idee.


Chocolade koekjesChocolate crinkle cookies
. Dit zijn mijn favoriete chocolade koekjes ooit: iets knapperig van buiten, maar nog net zacht en romig van binnen, zoals een goed chocolade koekje hoort te zijn.

Glutenvrije chocolade pepernotenKruidnoten in chocoladejasje. Ik weet het. Het is nog veel te vroeg voor pepernoten maar mocht je nu toch al cravings beginnen te krijgen, dan zijn deze een must-make. Ik gebruik graag boekweitmeel, dat zorgt voor een extra (gezonde) bite. 😉

Chocolade fudgeVegan fudge met kokos In een ver verleden maakte ik graag fudge van gecondenseerde melk. Erg lekker, maar soms een beetje te zoet. Op een middag besloot ik de gecondenseerde melk te vervangen voor kokosmelk; ook een beetje dik en chocolade en kokos is natuurlijk een top combinatie. En dit is het resultaat.

Bananen chocolade walnoten cake zonder suiker Bananenbrood met walnoten en chocolade. Naast een klassieke banana bread, is dit mijn favoriete manier om die overrijpe bananen uit de fruitschaal op te maken. Denk net gesmolten chocolade, cake en knapperige walnoten. Ook lekker als ontbijt. 🙂

Gezonde havermout chocolade koekjesHavermout koeken met chocoladebrokken. Deze koeken zijn heel gevaarlijk. De ingrediënten heb je namelijk altijd in huis en als ik ze eenmaal heb gemaakt, zijn ze vaak binnen 24 uur op. Geen goede zaak, of misschien juist wel. De koeken zijn in ieder geval perfect voor alle onverwachte chocolade koek cravings.

granola zelf makenKnapperige boekweit granola met chocolade, natuurlijk. Geen koek recept maar een granola. Je snapt dat dit ontbijtje een hele fijne manier is om de dag te beginnen. De boekweit zorgt voor een fijne knapperigheid in de granola, de havermout (of quinoa vlokken) maken de granola af en dat alles wordt omringd door chocolade. Wat wil je nog meer?

Chocolade pinda repenHome made snickers. Deze chocolade-pinda repen zijn stiekem een soort snicker, met iets gezouten karamel en een dikke laag chocolade. Op een gegeven moment maakte ik deze repen bijna elke week, maar op een gegeven moment ben ik daar mee gestopt. Ik vraag me nog steeds af waarom. Binnenkort maar weer eens maken dus. 🙂

Chocolade noten pastaHome made nutella met een twist. Na het plaatsen van dit recept om zelf pindakaas te maken, besloot ik aan de slag te gaan met mijn eigen nutella variant. Soms maak ik het met hazelnoten, maar eigenlijk vervang ik de noten met wat ik in huis heb. (denk amandelen, cashewnoten of een notenmix).

Zelf maken: chocolade melkHome made warme chocolademelk. Dit recept is eigenlijk te simpel om te delen, maar een home made chocolademelk mag niet in dit lijstje ontbreken. Maak het simpelweg met melk, cacao of een stuk van een chocoladereep. En voeg er een snuf kaneel, gember en/of cayenne aan toe voor een extra kick op koude dagen.

Chili sin carneChili sin carne. Jaaa, ook in dit recept zit chocolade. Nu stop ik hier geen chocoladereep in, maar zit er cacao in om die extra diepte in smaak te geven. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat deze chili naar chocolade smaakt, of dat je een toetje eet in plaats van een stevig hoofdgerecht. Je moet het gewoon proberen, want de cacao geeft het gerecht juist heel veel diepgang en smaak.

En mocht je nu geen zin hebben om in de keuken te staan en zelf iets te maken, dan is de Tony’s karamel zeezout reep natuurlijk altijd een goede optie. Fijne maandag allemaal. 😀
Tony's karamel zeezout

2 Discussions on
“10x recepten met chocolade”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.